Over aikido

Aikido is een jonge krijgskunst uit Japan, ontwikkeld door Morihei Ueshiba (1883 – 1969).

Persoonlijke ontwikkeling

Aikido behoort tot de ‘zachte’ krijgskunsten. Om aikido te beoefenen is geen kracht nodig. Je leert de kracht van de aanvaller te benutten, en door middel van vloeiende bewegingen controle te krijgen over ‘het gevecht’. In aikido leer je jezelf te overwinnen. Je eigen fysieke en mentale blokkades worden door middel van een variĆ«teit aan oefeningen en technieken onderzocht. Door beoefening van aikido krijg je een sterk en soepel lichaam en een kalme geest.

Bewegen met plezier

Plezier is een belangrijke pijler bij de beoefening van aikido. Je leert werken binnen de grenzen van je kunnen. Omdat er geen competitief element in aikido zit, kun je je op je eigen niveau en tempo kunt ontwikkelen.

Morihei Ueshiba (1883 – 1969)

Technieken

Aan de basis van deze bewegingskunst ligt een aantal technieken. Door het beoefenen van deze technieken wordt je bewuster van je lichaam. En door met anderen te trainen leer te je vertrouwen op je omgeving. Het graden-niveau helpt je om je eigen vordering te zien.

Spiritueel pad

Aikido is ook een spiritueel pad. Je ontwikkelt een harmonieus evenwicht tussen lichaam en geest. Dit geeft beoefenaars veel rust in hun leven. Zeker in deze drukke maatschappij vol met prikkels is dit bijzonder waardevol.