Aikido voor volwassenen

Van 17 tot 97 jaar

Uit je hoofd, in je lijf!

Meer rust, een fysiek soepel lichaam. Aikido is een moderne japanse krijgskunst, bewegingskunst en levenskunst. De beoefening is toegesneden op de hedendaagse westerse mens, zonder de originele principes te wijzigen. Beoefenaars leren te ontspannen onder druk, waardoor ze weer een keuze krijgen en weerbaarder worden. Aikido kent een uitgebreid systeem van krijgskunst technieken, waarbij zowel ongewapende als gewapende aanvallers worden geneutraliseerd.

Van stress naar centrum.

De les begint met een korte meditatie om de drukte en stress van de dag los te laten en met aandacht op de mat te zijn. Vaak volgen dan ademhalingsoefeningen om het lijf te gronden. Vanuit de verkregen rust wordt de les dynamisch opgebouwd. Er is veel aandacht voor valbreken en rollen, en iedereen krijgt oefeningen op zijn niveau aangeboden.

Het is bijzonder om te zien hoe beginnende aikidoka vaak onzeker bewegen, en na enkele weken of maanden een enorme transitie zichtbaar wordt. Steviger, rechter, soepeler. Met veel nadruk in de lessen op soepel bewegen en zonder kracht of spanning benaderen van de aanvaller. Pas in de tweede plaats komen technieken aan de orde. Verder wordt er uitgebreid getraind op rollen en valbreken en het voorkomen van (toekomstige) blessures.

Tijden en locatie

Voor tijden en locaties kijk op deze pagina.

Aanmelden gratis proefles

    2022 © Copyright - Aikido aan de Rijn